Pages

Tuesday, September 29, 2015

List


Kalau ikut senarai hati, memang banyak sangat benda nak buat tapi macam biasalah semua tak terbuat. Antara yang tersenarai memang update blog lah.. Entri Johor dah tersadai begitu sahaja.

1. Update blog

2. Aku ada beli Pixajoy punya offer. Beli dari bulan 5 sampai nak masuk bulan 10 tak terbuat jugak bendanya.

3. Aku dah start nak jahit semula shawl. Shawl yang aku janji nak pos pada seorang kawan ittew pun aku tak pos lagi. Bizi life u know... Sekarang aku tengok semua orang pun nak jual shawl. Rasa rugi je tak continue dari dulu. Tapi tulah, masa tu rezeki kawen ngan rezeki anak datang kan... Rezeki masing-masinglah... yang beli kain, hantar tailor untuk jahit memang ramai. tapi yang jual yang jahit sendiri tak ramai. boleh pilih material dan kaler sendiri. Mungkin itu kekuatan aku. Chewah...

4. Sebenarnya album kawen aku tak print lagi. KEngkonon aku nak pilih picture and nak buat layout sendiri memandangkan aku cerewet, tak suka pemilihan layout and gambar photo-G aku. ye.. dah nak dekat 2 tahun kawen belum  print album kawen. hahahaha

5. Aku menjanjikan comforter set untuk baby kakak ipar aku. Guess what... Belum siap la brother. belum start pun. yang paling sedih, rasa sayu setiap kali pandang kain yang tak sampai hati nak potong itu. Jangan main-main dengan fabricholics. Dia punya alah kain, lain macam... Aku mintak suami aku rak display, supaya aku boleh tatap kain2 yang aku beli tu... Lebih baik dia buat cepat. kalau aku tak nampak kain-kain aku tu, nanti aku lupa aku ada kain, maka aku akan beli lagi dan lagi dan lagiii~~~ Baru-baru ni dia kata, dia vakum semua kain2 tu masuk plastik jadi mampat. Apa ke perbuatan dia itu hanya akan mengundang nestapa pada aku. Mungkin pada dia juga. Lebih baik disegerakan rak display itu atau lebih banyak kain akan aku beli. 

Sekian, update melepaskan batuk di tangga...  #HokHokHokJerebu


Thursday, September 10, 2015

Jalan-jalan JB : Part 1 - Silka Hotel

 
Assalamualaikum...

Selamat hari Merdeka. Tak lama lagi cuti Hari Malaysia pulak. Yeay... Macam biasalah kita umat manusia yang bekerja makan gaji asyik mengira waktu hari untuk bercoti. Annual leave dah tak banyak baki, jadi sekarang sangat mengharapkan cuti umum 1 Malaysia.

Banyak sangat benda nak cerita ni haih.. banyak pula kejadian berlaku lately. Sebelum semua jadi pekasam, meh nak citer kejadian weekend sebelum ni.

Hari Merdeka haritu, jatuh pada hari Isnin. Jadi yabedabedu la... Weekend is 3 days. Aku jadi meroyan semacam tak nak duduk rumah. Nak jalan! nak jalan! nak jalan! Bentakku pada suami. Suami yang sangat memahami lagi menyayangi isterinya itu pun terus suruh memikirkan mana nak pergi. Tapi biasalah... yang mana isteri sajes semua kena rejek. Last-last kita ikut cadangan dia. Janji boleh jalan-jalan.

Memula plan nak ke Pantai Timur, tapi kansel la. Katanya tol Gombak dah penuh. Malas nak jem-jem. Sampai Sabtu pagi masih takde decision nak pergi mana. Suami kata, pack barang je untuk 3 hari then terus mandi siap-siap. Aye aye sir.. saya yang menurut perintah.

Habis mandi siap-siap, suami kata jom pergi Melaka. Jalan-jalan makan-makan angin gitu jelah ye.. Aku ok je. Nak jalan tak nak duduk rumah, motip dia sekarang. Kitorang stop kat Petronas manatah, beli tapau makanan skit, makan tengahari dalam kereta je. Sementara tu, husband try booking hotel via web. Katanya hotel Melaka penuh. Then dia suruh aku sevey hotel JB. Terus bukak agoda.com. Dia sajes nak duduk Silka Hotel, Formerly : Dorsett Johor Hotel. Bukak-bukak hotel tu, bilik Business suite king je yang ada. Tak sempat kejar Standard Room dia. Pikir-pikir balik, belasah jela...

Business Suite King with Wi-Fi Only    MYR 391.98

Ni kira dah masuk tax, diskaun apa bagailah... Harga untuk 2 malam.

sebab busines suite, style dia macam ni.
Masuk-masuk ada bilik kerja dulu.
Suite ni ada 2 bilik air. Belakang aku berdiri amek gambar ni, pintu bilik air dia

Bilik air yang ni kecik sikit. 
Ni bahagian showering

Ni jamban lah, apalagi.

Ni view dari tempat aku berdiri ke pintu bilik tidur

Jeng jeng jeng... Inilah bilik tidurnya

Ruang closet. Kanan tu pintu bilik air

Bilik air dia pun takdela besar mana.
Takde bath tub.


Ni 2 orang ni tengah main sorong-sorong kerusi 1 bilik.


Mak dia macam biasalah takde dalam gambar sebab mak dia je yang dok excited amek gambar. Kih kih kih... Ok.. habis part 1