Pages

Tuesday, April 26, 2016

Parcel Locker Pos Laju

Baru je tukar template yang tak berapa nak siap ni, tetiba eh eh eh ada benda plak nak update. Tengah eksited a.k.a jakun ni. Baik aku update sebelum aku jadi hangat-hangat tahi ayam, lama-lama bercantum jua.

Semalam adik pos laju telepon. Aku assume dia adik la sebab dia bahasakan aku kakak.

"Assalamualaikum akak. saya dari pos laju. akak ada kat rumah tak?"

Terkejut jugak aku pos laju call sebab pos laju memang jarang call. Macam tak pernah je. Macam awal-awal dulu je ada call, apstu asyik dapat slip je. Hahahaha.. Rugi la dia tak call sebab rumah aku tingkat 4. Kesian dia penat naik tangga termengah-mengah takde orang kat rumah.

"Akak takde kat rumah la"

"Saya tinggalkan akak punya bungkusan kat parcel locker ye dekat LRT Putra ni."

"OK. " jawab kompiden je

"akak tau ke parcel locker ni?"

"Tak tauuuu" hahahaha... nasib baik dia tanya. aku macam dah nak berlagak terel je tadi.

"parcel locker kat lrt putra gombak ni. nanti saya tinggalkan slip kat kotak pos akak ni je ye. pastu akak tengok parcel locker kat lrt"

Aku pun eksited la hoyeah lepas ni barang-barang leh amek kt sana je dah tanpa kantoi dengan suami. HAHAHAHAHHA...

"Kalau parcel lepas-lepas ni nak letak situ je boleh ke?" tanyaku naif.

"akak memang takde kat rumah kan? akak kerja kan? takpe, area sini saya yang cover. nanti apa-apa saya call akak"

"oraiittt..terima kaseeehhhh"

Wallah! aku balik kerja semalam semangat dah nak menyinggah. tapi nama pun balik kerja kan, lrt pun bersepah la dengan orang. plus, aku ni jenis balik kerja tak sabar nak polok siom gomol bebudak 2 orang tu. Balik rumah dulu.

Sorok slip cepat2. tak lama lepas tu dapat sms dari pos laju. tracking number n number pin untuk locker. Fuuhh.. nasib baik tak pergi terus lepas balik kerja tadi. kalo tak, camana nak bukak locker.


So, aku amek tengahari tadi. tengahari kompem kosong, boleh park kereta bersepahan.


Aku eksited a.k.a jakun giler bila pintu locker terbukak lepas aku masukkan no pin.  rasa macam Mission Impossible jap... tett tettt teneneeett tettt... teneneeettt turuuuu tuuruuuu... (nyanyila ikut lagu mission impossible plis)

ambik parcel dan tadaaaa... peluk parcel kuat2 sambil tersenyum lebar hepi gile. takde orang kat rumah tapi boleh ada parcel locker! 

Parcel locker. terus terasa nak pegi keje naik LRT. turun LRT, amek parcel, balik rumah.

Lepas amek parcel, boleh print resit.
atau ada option hijaukan bumi jangan print resit tapi pilihla send to email.
which is aku pilih print resit nak amek gambo masuk blog hoyeah.


Boleh tumpang 48jam sahaja parcel kat parcel locker. so kena cepat-cepat p amek la. Jangan lupa tutup semula pintu locker lepas amek parcel. 

Aku suka!!
psstttt... jangan bagitau laki aku. kah kah kah...


Template baru

Eh eh.. lain dah blog template ni why is the?

 Aku pun tak tau kenapa tadi bukak-bukak blog, nampak benda ini terjadi.




Makanya, tukar la template yang disediakan sesimple as can be. Tak tau la bila rajin nak tukar template pula balik. Terasa macam template blog newbie plak.. Hai... Im new in blogging. My name is ..... I write blog to isi masa lapang yang sekarang ni pun dah tak berapa nak lapang maklumla anak baru 2. Selamat berkenalan. Salam singgah.


eh eh.. tak sampai beberapa minit dah tukar template lain, tak pakai template default blogger.com dah sebab tak bley tahan keskemaan dia...

ni aku amek layout dari page ni :
https://gooyaabitemplates.com/minimal-clean-blogger-template/
saja letak link, nanti aku nak refer tukar pape balik senang.

amek layout pun simple je.. nantila belajar n tengok2 nak tambah-tambah layout ke gadjet ke pebagai~~


Friday, April 15, 2016

Tips to Wear Casio Watches for Men


Hai... Have you ever heard about Casio? No? Tak pernah? Nehi? 

Haih... zaman manalah hidup tu kalau tak pernah dengar pasal Casio. Dengar je Casio ni, dah tau dah, kompem jenama jam. Ingat Casio, ingat jam.

Casio merupakan antara jenama jam tangan yang tidak perlu diperkenalkan lagi kepada masyarakat umum. Jenama yang berasal dari Jepun ini bermula dengan mengeluarkan aneka barangan elektronik sebelum berkembang menjadi salah satu jenama jam tangan yang cukup disegani di seluruh dunia. Oleh itu, tidak hairanlah jika anda boleh menemui koleksi jam tangan Casio ini di mana sahaja.

Sejak dahulu lagi, Casio amat komited dengan penghasilan koleksi jam tangan yang dijamin berkualiti tinggi dan pada masa yang sama turut menitikberatkan rekaan yang cukup versatile. Bagi koleksi jam tangan casio watches for men atau jam tangan casio lelaki pula, para pembeli diberikan 3 kategori jam tangan yang utama seperti berikut;








Bagi penggemar aktiviti lasak atau sports junkie, Casio menawarkan koleksi jam tangan digital Casio yang direka dengan material yang amat tahan lasak. Bukan itu sahaja, jenis jam tangan ini juga dilengkapi dengan fungsi-fungsi khas yang dikhususkan untuk melancarkan lagi perjalanan aktiviti anda. 



Kekal penampilan yang bergaya di pejabat dengan memadankan pakaian pejabat anda bersama pemakaian koleksi jam tangan bertali kulit Casio atau leather strap watch. Tahukah anda bahawa jam tangan bertali kulit menjadikan si pemakai kelihatan lebih berkeyakinan dan focus?



Dan bagi gaya yang lebih santai pula, pilih koleksi jam tangan bertali besi atau stainless steel strap watch sebagai aksesori tambahan anda. Jam bertali besi ini juga sesuai untuk anda gayakan ke pejabat.



Sunday, April 10, 2016

2 months maternity leave is over!


Sunday
10 april 2016
4.40am

Waking up at this hour for pumping session and having this blues looking at my 2 babies that im gonna leave to someone else to help me to look after them.

I enjoy my maternity leave so much that i am soooo not ready to go back to work.

Im having baby blues. *cry.cry.cry*


Macam-macam list down nak buat sementara cuti maternity 2 bulan.. tapi lepas tolak 44 days pantang, ada dalam berapa hari je lagi free before masuk kerja and husband pun dah asyik ajak pergi jalan je..

Cuti 2 bulan, blog pun cuti sekali. Nak menghadap laptop pun tak ada masa..

Antara perkara yang cekonon nak buat tapi apakan daya jodoh tiada :
- update blog
- pilih gambar kawen
- menjahit menjahit menjahit (sooooo many things in mind to jahit)


My 3 babies

Banyak benda nak stori tapi tangan dah tak selincah dulu nak menaip.

Hai Isnin... see u at the office tomorrow.. *cry*