Pages

Tuesday, April 26, 2016

Parcel Locker Pos Laju

Baru je tukar template yang tak berapa nak siap ni, tetiba eh eh eh ada benda plak nak update. Tengah eksited a.k.a jakun ni. Baik aku update sebelum aku jadi hangat-hangat tahi ayam, lama-lama bercantum jua.

Semalam adik pos laju telepon. Aku assume dia adik la sebab dia bahasakan aku kakak.

"Assalamualaikum akak. saya dari pos laju. akak ada kat rumah tak?"

Terkejut jugak aku pos laju call sebab pos laju memang jarang call. Macam tak pernah je. Macam awal-awal dulu je ada call, apstu asyik dapat slip je. Hahahaha.. Rugi la dia tak call sebab rumah aku tingkat 4. Kesian dia penat naik tangga termengah-mengah takde orang kat rumah.

"Akak takde kat rumah la"

"Saya tinggalkan akak punya bungkusan kat parcel locker ye dekat LRT Putra ni."

"OK. " jawab kompiden je

"akak tau ke parcel locker ni?"

"Tak tauuuu" hahahaha... nasib baik dia tanya. aku macam dah nak berlagak terel je tadi.

"parcel locker kat lrt putra gombak ni. nanti saya tinggalkan slip kat kotak pos akak ni je ye. pastu akak tengok parcel locker kat lrt"

Aku pun eksited la hoyeah lepas ni barang-barang leh amek kt sana je dah tanpa kantoi dengan suami. HAHAHAHAHHA...

"Kalau parcel lepas-lepas ni nak letak situ je boleh ke?" tanyaku naif.

"akak memang takde kat rumah kan? akak kerja kan? takpe, area sini saya yang cover. nanti apa-apa saya call akak"

"oraiittt..terima kaseeehhhh"

Wallah! aku balik kerja semalam semangat dah nak menyinggah. tapi nama pun balik kerja kan, lrt pun bersepah la dengan orang. plus, aku ni jenis balik kerja tak sabar nak polok siom gomol bebudak 2 orang tu. Balik rumah dulu.

Sorok slip cepat2. tak lama lepas tu dapat sms dari pos laju. tracking number n number pin untuk locker. Fuuhh.. nasib baik tak pergi terus lepas balik kerja tadi. kalo tak, camana nak bukak locker.


So, aku amek tengahari tadi. tengahari kompem kosong, boleh park kereta bersepahan.


Aku eksited a.k.a jakun giler bila pintu locker terbukak lepas aku masukkan no pin.  rasa macam Mission Impossible jap... tett tettt teneneeett tettt... teneneeettt turuuuu tuuruuuu... (nyanyila ikut lagu mission impossible plis)

ambik parcel dan tadaaaa... peluk parcel kuat2 sambil tersenyum lebar hepi gile. takde orang kat rumah tapi boleh ada parcel locker! 

Parcel locker. terus terasa nak pegi keje naik LRT. turun LRT, amek parcel, balik rumah.

Lepas amek parcel, boleh print resit.
atau ada option hijaukan bumi jangan print resit tapi pilihla send to email.
which is aku pilih print resit nak amek gambo masuk blog hoyeah.


Boleh tumpang 48jam sahaja parcel kat parcel locker. so kena cepat-cepat p amek la. Jangan lupa tutup semula pintu locker lepas amek parcel. 

Aku suka!!
psstttt... jangan bagitau laki aku. kah kah kah...


2 comments:

  1. WAAAHHHHH BESTNYA
    nape kat sana je ada?? iolls nak gak
    penat okay nak ke PPL selang 2 hari... *kantoi asyik mengorder je*

    beli apa kak?? kain ke??

    ReplyDelete
  2. Norhidayu
    KAH KAH KAH KAH KAH....
    tepat sekali tekaan anda. hahahahaha

    ReplyDelete

Thanks for dropping out your thoughts...