Pages

Tuesday, December 31, 2013

31 Disember 2013


Alhamdulillah... Alhamdulillah...
Segala puji hanya bagi Allah... Hanya pada Dialah tempat kita mengadu, tempat kita meminta...

Kita bakal meninggalkan 2013, hanya beberapa jam sahaja lagi. 2014 bakal membuka lembaran baru. 

2013 telah banyak meninggalkan kenangan pahit manis dalam hidup aku. Dimana aku bergolak dengan gelodak jiwa dan perasaan. Bercampur baur perasaan dengan Tuhan, bercampur baur antara derhaka dengan menurut, bercampur baur segalanya. Naik turun roda perasaaan. Drama air mata tak yah kira la... Apa-apa pun, ingat untuk ingat TUhan...


Di sebalik turun naik perasaan, tersembunyi 1001 lagi nikmat Allah. Alhamdulillah, peluang dalam bidang jahitan yang aku buat secara sambilan makin terbuka ruangnya. Alhamdulillah dengan support dari kawan-kawan. Tempahan mencurah-curah. Cuma akhir tahun ini, aku cuti tempahan, sibuk dengan urusan sendiri.... :)


Alhamdulillah... Alhamdulillah.... 

I hope i can write more... coz there are tooooo many things to share. But im seriously busy with personal things and also things in the office. 



Hopefully 2014 will shine for me. Amin....





Ya Allah, ku pinta agar negara ini kekal aman sejahtera, dijauhkan dari pemimpin-pemimpin yang menindas, dari anasir luar yang mengganggu, dari penjahat-penjahat yang berhati buta. Jauhkan kami dari malapetaka ya Allah, lindungi kami rakyat Malaysia...

Friday, December 6, 2013

Shawl


Hi uolls...

Assalamualaikum...

I have been super busy lately... eh.. entri lama pun tulis begitu. entri ini pun tulis begitu juga? hamboih bizi sangat ni mak jemah~~~ but i am seriusss superly busy lately...

Work at the office has been piled up... and they keep coming. Kerja sebelum ni agak releks okeh, tetiba bila kerja jatuh bedebuk sekaligus begini, memang agak stress. Hahahaha... Masa pula amat mencemburui. Mana nak whatsapp lagi, mana nak facebook lagi. Hahahaa... Tak guna punya pekerja..


I am a full time worker at office and a part time tailor at house. sangat-sangat bersyukur kerana mendapat teman-teman a.k.a customer yang sangat memahami. Memang agak lambat la order boleh siap, tapi yang bestnya diorang ni takdelah nak push push ke apa... T__T terharu sangat.

Alhamdulillah... sedang berusaha memenuhi permintaan readymade. Kawan-kawan pun macam nak tolong-tolong pasarkan area utara dan kelantan. insya-Allah... jika dikurniakan tenaga, kudrat dan rezeki. Amin...

This is some of my shawl yang Alhamdulillah, syukur pada Allah, habis dijual... Redhalah pada wajahku itu yang sedang save bajet tak mampu nak upah model. Gambar pun main selfie sendiri aje... kuikuikui....













And this two is my happy customer..
Alhamdulillah and thanks for the support...





Didoakan mangsa-mangsa banjir di Pantai Timur dalam keadaan sihat dan baik. Harap musibah cepat berlalu. Banyak harta yang terkorban. Diharapkan mangsa-mangsa tabah dan sabar. (Easy for us to say.. T__T) Namun dalam musibah yang menimpa, kita dapat lihat betapa rakyat sesama kita bergabung tenaga menyumbang sedikit sebanyak barang kelengkapan dan makanan buat mangsa di sana. Tanpa sebarang kempen pun, kita masih bersatu sebagai rakyat Malaysia... 

Ya Allah...semoga musibah cepat berlalu. semoga mereka tenang dan sabar. 

Khabarnya banjir telah mulai surut di Kuantan pagi ini...