Pages

Monday, July 31, 2017

Kental ke idok...

Lamanya dah tak menulis...

I is rinduuuuuuuuuu....


Blogger pun dah ramai  yg pencen kan lepas dah ada Instagram ni, Jahat betul instagram ni... 

Aku ni sebenarnya dah jadi antara ramai-ramai org kat luar sana tu yang masing-masing pun dah sibuk nak produce produk sendiri.. Boring tau.. Tengok orang lain dah ada produk, kita masih tersengguk-sengguk pikir nak buat apa ni? Dulu zaman aku buat tudung, syok je.. sebab masa tu tak ramai lagi yang buat... Tp lepas kwen, mabuk sendu bagai, teus stop. Berkubur begitu sahaja. Sementara nak ok balik, nak hadap anak bangun menangis tengah malam segala, dah belambak-lambak produk keluar di pasaran. Naelofar hijab merealisasikan permintaan mak aku untuk buatkan dia tudung instant. eh eh.. nyampah tau... Tak sempat buat. Lambat sikit je, terus orang lain dapat idea. Masa fesyen muslimah belum naik, aku pergi belajar menjahit. Masa tu nak start takde modal.


Bila pikir-pikir balik, rasa malas dah nak berbisnes. Jahit baju untuk anak-anak ajelah. Nak curi masa antara kerja hakiki, dengan anak-anak kecik lagi ni, rasa letih. pikir pun dah letih kadang tu... Tapi masa kita tengah letih ni, ada orang lain tengah tungkus-lumus perjuangkan produk mereka dan bercambah-cambah produk baru naik di pasaran.

Contohnya penapis air. Lepas satu-satu produk naik... Marketing kena baik lah kan... Strategi kena pandai. kalau tak, takde lah zaman Bio-Aura.. tetiba ada zaman Coway, sekarang al-kisah zaman Cuckoo...


Bak kata laki aku, kena kental la sikit..
Bab nak kental tu la payah sikit... Ni macam belum bermula sudah berakhir je...
Kalau tak kental, sampai ke sudah je la ko tengok orang lain maju. Ko masih kat situ.



Buat  langkah pertama, mari kembali kental menulis blog okeh...








Menjaet untuk anak-anak jelah dulu sekarang~~