Pages

Monday, December 24, 2012

Singapore - 1 day trip (PartII)

Part I


Singapore is an ohsem city i tell you. pembangunan nampak sangat terancang dan teliti. susunan bangunan sangat kemas dan bersih. rasa terkagum-kagum melihat kawasan-kawasan perumahan dan kawasan bandar Singapore.

see... ini adalah kawasan perumahan.
siap parking bertingkat.
kemas.

setiap area perumahan WAJIB ada kawasan riadah
tempat mereka berjogging2, bermain2
kemas


Actually mommy n daddy ke Singapore kerana ada dinner apatah. memang la nampak macam usaha gigih, sungguh jauh perjalanan dari utara ke selatan, siap seberang border lagi hanya untuk dinner. ppfftt... apakan daya, takkan nak larang. mereka pun dah besar. dah boleh buat keputusan sendiri. Kita sebagai anak-anak, hanyalah mampu memberi sokongan yang mana yang termampu... Hahahhaa...

So, kami ke Marina Bay untuk check out the area.

ohsem city~~
menurut kata kazen saya, this is where the big bank located.
see~~ Maybank ada di sebelah kanan sinun...

ops... im in the building already...
checking out the Convention Centre.


Marina Bay 
Sands Grand Ballroom 



check out the lamp!
kalau letak dalam rumah i yang kecik itew, terus tak boleh bergerak dah dalam rumah



sekejap kat luar, sekejap kat dalam.
ni kat luar plak lah..


louis vuitton single building from outside

eh...tetiba dah ada kat dalam
mommy daddy selamba masuk berlagak macam orang  kaya
maka saya pun terpaksalah masuk juga dan berlagak macam anak orang kaya
snap picture takut-takut sebenarnya nih..

berasa seperti Louis Vuitton saya yang punya!
muehh.. (bunyik ntah bila boleh merasa)
mengapa macam ceria syok sangat sengeh budak tu?

za famous swimming pool over the top

la papito n mamito feeling honeymoon~~~

lihat petanda warna merah yang saya warnakan di belakang sana?
daddy make me go there to take photo
so, terpaksa jalan jauh sikit semata-mata nak turun situ and amek gambar kat kadbod berhias itu.

Oleh kerana daddy makes me turun to take picture with that thing, so i make daddy turun jugak to take my photo. Then daddy makes Pak Ngah turun jugak to take our photos after daddy took my photo. Then daddy take my photo with pak ngah when i have took the photo of daddy and pak ngah. 
Mommy?  Dia malas jalan. ajak tengok handbag dia rajinlah...


Walaupun masih belum puas berjalan-jalan, namun perut yang lapar dilupa jangan. Kalau tak silap saya, this is Geylang, Kampung Melayu. Kalau tak salah la.. Kami ke sini pula untuk makan tengah hari. 


Kami diperkenakan Nasi Ayam Hainan.
Harap maaf, gambar sebelum tak dapat diselamatkan.
Kerana kebuluran yang tak dapat ditahan-tahan, hanya gambar selepas sahaja yang sempat.
Licin.

Oleh kerana this is an ad hoc trip for me, maka 1 sen Sing Dolar pun saya tak tukar. mengharap belas ihsan sepenuhnya dari ayahanda. Saya mengadu pada daddy, kaki sakit kerana pakai wedges. Dia buat dek aje. Tetapi tiba-tiba Pak Ngah ajak naik balik kedai kasut itu and i got this polkadot shoes Pak Ngah belanja. kihkihkih... ala.. tak ingat dah berapa $. Rasanya tak sampai $10 pun. TQ Pak ngah..



Rasa macam dah letih menaip and gigih edit picture.

 -To be continue-




My sister macam akan bersalin harini or esok. tadi dia kata dah opening 3cm dan dah warded. Doakan keselamatannya. Semoga dipermudahkan. Menunggu new addition to the family. anak buah ke-7. insya-Allah...



2 comments:

  1. seronottnyaaaa
    best la ada sedara di sana..
    nak lagi ceritaaaa
    hahahahha
    eh nenek ko dok sana ek?

    dah bersalin belum akak ko?
    adik aku dah slmt dah smlm.

    ReplyDelete
  2. nenek tu kawan ngn arwah nenek aku. so,mcm dah anggap sedara. tahla, aku pun kurang pasti cerita sebenarnya...

    anak buah kita sama tarikh lahirla. laki ke pempuan?

    ReplyDelete

Thanks for dropping out your thoughts...